Dizel jeneratör neden çok tercih ediliyor? Hangi sektörde olursanız olun, şirketinizin veya konutunuzun ihtiyaçlarını karşılayan bir jenaratör satın almak için araştırma yapın.
Bir şirket işletiyorsanız veya yönetiyorsanız ve bir jeneratör almaya karar verdiyseniz şirketiniz için iyi bir şeyler yapıyorsunuz demektir. Acil bir durumda çalışanlarınıza, müşterilerinize ve kendinize karanlık gecelerden kurtarmayı seçtiniz. Artık bir jeneratör satın almayı seçtiğinize göre, en iyisini nasıl seçeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz.
PROGEN Jeneratör sayfasına geldiniz ve doğru bir yere geldiniz. Kendinize aşağıdaki soruları sorarak ve aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurarak, işletmeniz için mükemmel bir jeneratör seçmekte sorun yaşamayacaksınız.
Jeneratör seti nasıl seçilir?
İhtiyaçlarınıza uygun bir jeneratör seti seçebilmek için , ona bağlanacak ekipmanın ihtiyaç duyduğu toplam gücü ve güç kaynağı tipini (tek fazlı veya üç fazlı) bilmeniz gerekir. Ayrıca mobil veya sabit bir jeneratör setine ihtiyacınız olup olmadığını belirlemeniz gerekecektir. Ayrıca motor tipini de belirlemeniz gerekli olacaktır. Örneğin küçük bir kompakt jeneratör seti arıyorsanız benzinli motor, büyük bir jeneratör seti arıyorsanız dizel motor seçmelisiniz.
Son olarak, voltaj düzenlemesine (sigorta sistemi) ihtiyacınız olup olmadığını belirlemeniz gerekecektir. Bu sistem, jeneratör setine bağlanacak elektronik ekipmanın zarar görmemesi için çıkış voltajını ayarlayacaktır.
Jeneratör setinizin gücü ne kadar olmalı?
Jeneratör setinizin ne kadar güce ihtiyacı olduğunu belirlemek için aynı anda çalışacak ekipmanın sadece nominal gücünü değil, aynı zamanda özellikle ilk çalıştırma sırasındaki tepe güç tüketimini de bilmelisiniz. Örneğin, bir elektrik motoru başlangıçta nominal gücünün üç katına kadar tüketebilir. Jeneratör seti, aynı anda başlaması gereken tüm ekipmanların tükettiği pik gücü sağlayabilmelidir. Dirençli ekipmanlar için (aydınlatma, televizyon, küçük elektrikli ev aletleri vb.) jeneratör setinin gücü belirlenirken %30 güvenlik faktörü eklenmelidir. Endüktif ekipman (yani elektrik motorları) için, maksimum tüketimi hesaba katmak için nominal güçleri 3 ile çarpılmalıdır.
Üç fazlı bir güç kaynağı sağlayan jeneratör grupları için güç, kilo-volt-amper (kVA) olarak belirtilir: bu, görünen güç olarak adlandırılır . Doğru akım veya tek fazlı güç besleyenlerde güç kW olarak belirtilir ve aktif güç olarak adlandırılır .
kVA ve kW arasındaki fark, her bir faz arasındaki faz kaymasından gelir. Bu faz kaymasına cos φ (kosinüs phi) adı verilir. Görünür gücü ve cos φ değerini bildiğiniz bir jeneratör setinin aktif gücünü elde etmek için, bu iki değeri çarpın, örneğin: 1 kVA x 0,8 = 800 W (genel bir kural olarak, jeneratör setlerinin cos φ değeri 0,8’dir).
Genel olarak, jeneratör seti üreticileri, sınırlı bir süre için sürekli gücün yaklaşık %20’si kadar bir aşırı yüke karşılık gelen sürekli gücü ve maksimum gücü belirtir.
Jeneratör setiniz için ne tür bir motor seçmelisiniz?
Jeneratör setleri içten yanmalı bir motorla donatılmıştır. İhtiyaçlarınıza ve sahip olduğunuz yakıt türüne bağlı olarak benzinli, dizel veya gazlı motor arasında seçim yapabilirsiniz:
Benzinli jeneratör setleri genellikle kompakt, daha sessiz ve çok yönlüdür. Genellikle, bu jeneratör setleri 6 kW’a kadar daha düşük güce sahiptir ve tek fazlı bir akım sağlar.
Dizel jeneratör setleri , örneğin şantiyelerde açık havada uzun süreli ve hatta sürekli kullanım için daha uygundur. Eşdeğer güçteki benzinli jeneratör setlerinden daha ekonomiktirler. Bu jeneratör setleri tek fazlı, üç fazlı veya karışık akım sunabilir.
Gaz kaynağınız varsa , benzinli veya dizel olanlardan daha ekonomik, kullanımı daha kolay, daha sessiz ve daha az kirletici oldukları için bir gazlı jeneratör seti düşünebilirsiniz . Bunları 12 kW’a kadar güçte bulmak mümkündür. Bu jeneratör setleri, tek fazlı veya üç fazlı akım sunabilir.
Daha fazla güç için türbin jeneratör setlerine dönebilirsiniz . Bu jeneratör setleri, hem optimum verimlilikle sürekli bir elektrik kaynağına ihtiyaç duyduğunuzda hem de hızlı şarj için avantajlıdır.
Uygun fiyatlara satışını yaptığımız dizel motorlu jeneratör setleri: Ricardo, SDEC, YangDong
Jeneratör setleri nasıl çalıştırılır?
3 kW’a kadar olan daha küçük jeneratör setleri, manuel çalıştırma sistemi olan fırlatıcı ile donatılabilir . Jeneratör setinizi sık sık kullanmanız gerekiyorsa bu tip bir sistemi önermiyoruz.Daha güçlü jeneratör setlerinin çoğu, bunun yerine aküye bağlı bir elektrikli marş motoruyla donatılmıştır.
Tek fazlı veya üç fazlı jeneratör seti?
Siemens üç fazlı jeneratör setiSiemens üç fazlı jeneratör seti18 kW’a kadar ev içi kullanım için, muhtemelen ısı pompaları gibi çok enerji yoğun bazı ekipmanlar dışında, tek fazlı bir jeneratör setine ihtiyacınız olacaktır.Profesyonel kullanım için, daha fazla güç gerektiren makineleri beslemek için muhtemelen üç fazlı bir jeneratör setine ihtiyacınız olacaktır.Bazı üç fazlı jeneratör setleri, tek fazlı çıkışlarla donatılmıştır. Çıkış sayısı ne olursa olsun, jeneratör setinin maksimum gücüne saygı gösterilmesi önemlidir . Jeneratör seti bir veya daha fazla tek fazlı çıkışla donatıldığında, cihazları her cihazın tükettiği güce göre üç çıkışa dağıtarak fazlar arasındaki dengeye saygı gösterilmesi önemlidir.
Dizel Jeneratör Seçiminde başka hangi özellikleri dikkate almak önemlidir?
Diğer özellikler, jeneratör stinizi seçmenize yardımcı olabilir:
Voltaj regülasyonu : En ucuz jeneratör setleri bir çıkış voltajı regülasyonu sistemi ile donatılmamıştır. Bu regülasyon sistemi olmadan, özellikle elektronik bileşenleri aşırı gerilimlere duyarlıysa, jeneratör setine bağlı ekipman zarar görebilir. Bu nedenle , ekipmanınıza zarar vermemek için jeneratör setinizin otomatik voltaj regülatörü (AVR) ile donatılmış olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz .
Motorun hızını ekipman tüketimine uyarlamanıza ve ayrıca jeneratör setinizin kullanımını optimize etmenize olanak tanıyan “inverter” teknolojisi .
Soğutma sistemi: Düşük güçlü jeneratör setleri hava soğutmalıdır ve her zaman çalışacak şekilde tasarlanmamıştır. Üretici, tank doluyken toplam özerkliği, ayrıca sürekli özerklik süresini ve iki kullanım arasında soğutma için gerekli dinlenme süresini de belirtebilir. Daha büyük modeller bir sıvı soğutma sistemi ile donatılabilir.
Taşınabilirlik : En küçük jeneratör setleri genellikle yaklaşık 20 kilo ağırlığındaki portatif modellerdir. Biraz daha büyük modeller hareketli olarak kabul edilir ve hareket ettirilebilmeleri için tekerleklerle donatılmıştır. Yüksek güçlü jeneratör setlerinin taşınabilir modelleri mevcuttur: yapıları forklift ile hareket edebilecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca konteynerleştirilebilirler . Bazı büyük güçlü jeneratör setleri kurulumdan sonra taşınacak şekilde tasarlanmamıştır, sabit modellerdir.
Jeneratör setinin gürültü seviyesi , kullanıcıların veya etrafındaki kişilerin konforu için belirleyici bir faktör olabilir. Yüksek güçlü bir jeneratör setinin ürettiği gürültü kolayca 100 desibele (dBA) kadar çıkabilir. Gürültü seviyesi sizin için önemliyse, ses geçirmez bir jeneratör seti kullanmayı düşünebilirsiniz .
Tüm sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyarız, bu nedenle doğru jeneratörü seçeceğinizden emin olabilirsiniz.
About the author : admin
Join our mailing list today
Insider offers & flash sales in your inbox every week.
Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus dolor sit amet, consectetur adipiscing elit sed porttitor lectus.