Üstün kaliteli, CE onaylı dizel jeneratörler konusunda uzmanız.
PROGEN, dünya genelinde ve ülkemizde birçok türde dizel jeneratörün kurulumunu, tedarikini, satışını ve servisini yapmaktadır. 15 yılı aşkın tecrübemizle, ekibimizin jeneratör bakımı ve servisinin her alanında verimli ve bilgili olduğundan emin olabilirsiniz.
PROGEN Jeneratör, kapsamlı bir endüstriyel ve ticari dizel jeneratör yelpazesinin satışına sahiptir. Ürünlerimize 2 yıl veya 1000 saat garanti veriyoruz.
Dizel Jeneratör Nedir?
Dizel jeneratör, elektrik üretmek için bir dizel motoru ve bir elektrik jeneratörünü birleştiren bir cihazdır. Elektrik kesintisi durumunda veya elektrik şebekesine erişimin olmadığı alanlarda, acil durum güç kaynağı olarak bir dizel jeneratör kullanılabilir.
Dizel Jeneratör Setlerinin Özellikleri
Dizel jeneratörler şu anda piyasadaki en popülerler arasındadır ve her türlü şekilde kullanılabilirler. Dizel yakıt kolayca temin edilebilir, bu nedenle seçim için çok popülerdir ve aynı zamanda en az yakıt yakmasından dolayı da tercih sebeplerinden biridir. Dizel jeneratörler uzun süre dayanır ve bu süre boyunca da verimli çalışır.
Dizel jeneratörünüze bakım yaptığınız ve baktığınız sürece size çok uzun süre hizmet edecektir. Bunu yapabileceğiniz birçok yol var. Ayrıca, diğer bazı seçeneklere kıyasla çalıştırmak için çok ekonomiktirler ve çok yaygın olduklarından, onarımları ve bakımları ne yaptığını bilen kişiler tarafından yapmak oldukça kolaydır.
Dizel Jeneratörlerin Avantajları Nelerdir?
Endüstriyel jeneratörler, sorunsuz bir çalışma süreci sağlayan bir güç yedekleme seçeneğidir. Günümüzün kurumsal dünyasında yedek enerji seçeneğine sahip olmanın önemi büyüktür. Düşük fiyat, bulunabilirlik ve satın alınabilirlik, dizel jeneratörleri, evinizin-apartmanınızın-işyerinizin-ofisinizi günün her saatinde güç beslemesini sağlamak için en iyi seçeneklerden biri haline getirir.
Dizel jeneratörü tercih etmek neden iyi bir seçenek?
Dizel jeneratörlerin özellikleri incelendiğinde, az yakıt harcaması, gürültüsüz çalışması, ekonomik olması dizel jeneratörlere bakış açısını değiştiriyor. İşte dizel jeneratörlerin bazı özellikleri.
- Dayanıklılık – Dizel jeneratörler uzun süre dayanabilir. Uygun bakım ile zorlu ayarlara ayak uydurabilirler.
- Düşük bakım – Gaz motoruyla karşılaştırıldığında, dizel jeneratörlerin bakımı nispeten kolaydır. Daha az harici bileşeni nedeniyle yönetimi kolaydır.
- Güvenli – Dizel yanıcıdır, ancak dizel, benzin gibi diğer yakıtlara kıyasla daha az tutuşma riski taşır.
- Erişilebilirlik – Dizel’e kolay erişim, dizel jeneratörleri daha önemli hale getirir. Dizel ucuz olması onu daha kullanışlı ve ekonomik hale getiriyor.
- Verimlilik – Dizel jeneratörler, diğer motorlara kıyasla daha fazla yakıt verimlidir. Bu nedenle, diğer benzinli motorlardan daha fazla çalışır.
Dizel Jeneratör Nasıl Çalışır?
Dizel jeneratörleri daha önce hiç kullanmamış iseniz nasıl çalıştıklarını merak ediyor olabilirsiniz. Dizel jeneratörler, elektrik kesintisi gibi durumlarda elektrik gücü sağlamak için tasarlanmış son derece kullanışlı ve ekonomik cihazlardır.
Farklı fiziksel ve elektriksel konfigürasyonlarda mevcut olan sessiz bir endüstriyel dizel jeneratör, bir dizel motor ve bir elektrik jeneratörünün birleşimidir ve endüstriyel ve konut sektöründe yaygın olarak ikincil bir elektrik gücü kaynağı olarak kullanılır.
Dizel jeneratör aslında mekanik enerjiyi (bir içten yanmalı motor tarafından üretilen) elektrik enerjisine dönüştüren bir makinedir. Dizel jeneratörün elektrik üretmek için sinerji içinde çalışan farklı bileşenleri vardır. Bir dizel güç jeneratörünün bu temel bileşenlerinden bazıları şunları içerir:
- Motor – Dizel jeneratör setinin birincil bileşeni olan motor, daha sonra elektrik gücüne dönüştürülen mekanik enerjiyi sağlar. Nitekim bu dizel jeneratörlerin güç çıkışı motorunun büyüklüğü ile doğru orantılıdır.
- Alternatör – Bu, motor tarafından sağlanan mekanik girişi kullanan ve bunu elektrik çıkışına dönüştüren bir dizel jeneratörün bir başka önemli bileşenidir. Bir alternatör, sonunda bir miktar alternatif akım üretmek için bir manyetik alan üreten bir rotor içerir. Bu nedenle rotora alternatörün ana parçası denir.
- Yakıt Sistemi – Bu bileşen yakıtı depolar ve jeneratörin çalışmasını sağlar. Genel olarak, bir yakıt deposu, 62.5KVA’lık sessiz bir jeneratörü yaklaşık 6 ila 8 saat boyunca kolayca çalıştırabilir.
- Yağlama Sistemi – Bu ünite, dizel jeneratörün farklı parçalarının sorunsuz çalışmasını sağlar. Bu nedenle, herhangi bir arızayı önlemek için jeneratörün yağlama sisteminin uygun şekilde kontrol edilmesi önerilir.
- Kontrol Paneli – Bu ünite yalnızca Başlat/Durdur düğmesini içermez, aynı zamanda akım, voltaj ve frekans gibi çeşitli parametreler için göstergeler içerir.
Dizel Jeneratörün Çalışma Prensibi
Dizel jeneratörün 4 devirde çalıştığını bilmeniz önemlidir:
- Emme
- Sıkıştırma
- Güç
- Egzoz
Bir dizel jeneratör, çalışması için dizel kullanan bir motor içerir. Yanma işlemi sırasında mekanik enerjiye dönüştürülen dizelin kimyasal enerjisidir. Üretilen mekanik enerji ayrıca elektrik kesintilerinde kullanılmak üzere elektrik enerjisine dönüştürülür.
Jeneratör üreticileri tarafından sağlanan modern dizel jeneratörler, genellikle yüksek özelliklere sahip iyi bir şekilde kurulur ve farklı modellerde hazır bulunurlar. Bu nedenle, evinizde ve ofisinizde kesintisiz güç kaynağı sağlamak için yüksek verimliliğe sahip bir dizel jeneratöre yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.
Dizel jeneratörlerin çalışma prensibi ve inanılmaz faydaları hakkında daha fazla bilgi için lütfen Progen Jeneratör uzmanlarıyla iletişime geçin.
Dizel Jeneratör Bakımı Nasıl Yapılır?
Tüm jeneratör setleri, en yüksek verimlilikte çalışmasını sağlamak ve arızayı önlemek için düzenli bakım ve servislerinin yapılmasını gerektirir. Jeneratörünüzü bakımlı tutmanın anahtarı planlı bir bakım programı oluşturmaktır. Bu bakım programı, üretici tarafından önerilen tüm testleri, incelemeleri, bakım ve servisi içermelidir.
Başarılı Bir Planlı Bakım Programı Neleri İçerir?
Başarılı bir şekilde planlanmış bir bakım programı oluşturmak için gerekli bakım, servis, test ve denetimleri ne zaman yapacağınıza ilişkin düzenli aralıklarla sahip olmanız gerekir. Takip edilen düzenli bir programa sahip olmak, jeneratörünüzün ne zaman çalışacağını önceden planlamayı çok daha kolaylaştırır. Bu, gerekli olan düzenli hizmetlere dayalı olarak konaklama yapmanızı sağlar.
Düzenli aralıklarla kullanmak, gerekli test, inceleme, bakım ve servisi gerçekleştirmek için teknisyenleri sıraya koymayı da kolaylaştırır. Teknisyenleri önceden sıraya koyabilir veya hatta planlı bakım programınızı teknisyenle paylaşabilir, böylece ihtiyaç duyduklarında orada olacaklarını bilirsiniz. Jeneratörünüzün bakım maliyetlerini azaltmak için teknisyeninizle toplu fiyatlandırmada bile çalışabilirsiniz!
Dizel Jeneratör Bakımı için Hangi Testlerin Yapılması Gerekli?
Jeneratörünüz için gerekli testler, üreticinin talimatlarına bağlı olacaktır. Jeneratörünüzün mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını ve en yüksek verimlilikte çalışmasını sağlamak için üretici tarafından belirlenen yönergeleri her zaman izlemelisiniz.
Tipik testler, Yük Bankası Testi, Güven Testleri ve Akışkan Analizini içerecektir. Jeneratörünüzün verimli bir şekilde çalıştığından emin olmak için Yük Bankası Testi yapılır. Bu, verim kaydedilirken jeneratörü yük altına alarak yapılır.
Bir Güven Testi, jeneratörünüzün yakın zamanda arızalanmamasını sağlamak içindir. Bu, tesis gereksinimlerinize göre jeneratörü yük altına alarak ve jeneratörü belirli bir süre çalıştırarak yapılır. Bu, operasyonlarınızda herhangi bir aksaklık olmamasını sağlayacaktır.
Akışkan Analizi, jeneratörünüzdeki tüm akışkanların kirlenmediğinden emin olmak içindir. Bu genellikle bir laboratuvar aracılığıyla yapılır. Bu testler, jeneratörünüz için gereken bakım ve servisi belirlemenize yardımcı olacaktır.
Jeneratörünüzde planlı bir bakım programı bulundurmak, operatörünüzün güvenebileceğiniz bir programa sahip olmasını sağlayacaktır. Planlı bakım programınızı oluşturmakla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, bizi her zaman arayabilir veya e-posta gönderebilirsiniz; deneyimli personelimizden biri size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!
Dizel jeneratör satın alırken dikkat edilmesi gereken özellikler
Güç: Bir dizel jeneratör satın almadan önce, ev, apartman veya işyerinin (fabrikanın) ihtiyaçlarını anlamak çok önemlidir. Lokasyonun ihtiyacına göre 2,5 kVA’dan 2000 kVA’ya kadar jeneratörler kullanılabilir.
Faz: Dizel jeneratörler için tek fazlı ve üç fazlı bağlantılar mevcuttur. Evinizin veya işyerinizin (fabrikanızın) tek fazlı mı yoksa üç fazlı mı bağlantı olduğunu belirleyin ve buna göre bir jeneratör seçin.
Yakıt Tüketimi: Dizel jeneratör satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri yakıt tüketimidir. Jeneratörün saat ve kVA (veya kW) başına yakıt tüketimini ve ayrıca yükle sağladığı yakıt verimliliğini belirleyin.
Kontrol ve güç yönetim sistemleri: Elektrik kesintisi sırasında şebekeden jeneratöre otomatik olarak güç aktarabilen jeneratörler ve bunun tersi de geçerlidir. Uyarıları (düşük yakıt ve diğer performans sorunları) görüntüleyin ve dizel jeneratörün verimliliğini artırmaya yardımcı olmak için çok çeşitli analitik veriler sağlayın. Güç yönetim sistemi, yük talebi ile yakıt tüketimini ve jeneratör performansını optimize etmeye yardımcı olur.
Boyut: Güç sağlanan depolama alanı hakkında jeneratörün boyutu da önemlidir.
Endüstriyel Alanda Hangi Dizel Jeneratörler Çok Satılıyor?
Endüstriyel alanda daha çok aşağıdaki dizel jeneratör modelleri (çeşitleri) satılmaktadır.
Dizel jeneratörlerde en çok tercih edilen motorlar ise; Ricardo, SDEC ve YANGDONG motorlardır.
- 38 kVA Dizel Jeneratörler
- 46 kVA Dizel Jeneratörler
- 52 kVA Dizel Jeneratörler
- 58 kVA Dizel Jeneratörler
- 77 kVA Dizel Jeneratörler
- 90 kVA Dizel Jeneratörler
- 100 kVA Dizel Jeneratörler
- 110 kVA Dizel Jeneratörler