Dizel jeneratör alırken araştırılması, bilgi edinilmesi gereken soruları sizler için derledik. Yazımızı severek okuyacağınızdan şüphemiz yok. Titizlikle hazırladık.
Jeneratör ihtiyacı son on yılda hızla artmaktadır. Tüm büyük çaplı ticari işletmeler, fabrikalar, yaşam alanı olan siteler, evler vb. daha birçok alanda dizel jeneratörler kullanılmaktadır. Dizel jeneratörler, bir acil durum meydana geldiğinde, elektriksiz kalmak zorunda kalmamanız için elinizin altında olması gereken harika makinelerdir.
Özellikle dizel jeneratörlerin az yakıt tüketimi, güçlü elektrik enerjisi verimliliği, sessiz çalışma özelliği ve daha az bakımı gerektirmesi tercih edilmeleri için sadece birkaç neden arasındadır. Dizel jeneratörlerde kullanılan dizel yakıtların daha az tehlikesi olması ise güvenilirliğini arttırmaktadır. Faydalı bir yatırım olacak dizel jeneratör alınmadan önce üzerinde düşünülmesi gereken bazı noktalar vardır.
Dizel Jeneratör Alırken Bilgi Edinilmesi Gereken Konular
Bu yazımızda dizel jeneratör satın alırken sorulması gereken sorular üzerinde durulacaktır.
Dizel jeneratör satışı ile ilgili bu içeriğimize göz attınız mı?
Hangi boyutta dizel jeneratör tercih etmeliyim?
Dizel jeneratörünüzü satın almadan önce, onu nereye koyacağınızı planlamalısınız. Bir ev için alınacak dizel jeneratör ile bir fabrika için alınacak jeneratörün boyutları aynı olmamaktadır. Dizel jeneratörler kVA gücüne göre farklı boyutlarda olabilmektedir.
PROGEN jeneratör sitemizde üç çeşit motor seçeneğine sahip (RICARDO, SDEC, YANGDONG) dizel jeneratörlerimizden kullanacağınız alana uygun olanı tercih edebilirsiniz. PROGEN jeneratör firmasında 18 kVA – 1.500 kVA aralığında dizel jeneratör üretilmektedir. İhtiyacınıza en uygun güce sahip en donanımlı jeneratöre sahip olabilirsiniz. Dizel jeneratörün kurulum yapılacağı alanı ölçerek bizlere belirtmeniz tercih edeceğiniz jeneratör hakkında yardımcı olmamızı kolaylaştıracaktır.
Kullanacağım yakıt uygun fiyatlı mı?
Dizel jeneratörlerde kullanılan yakıt diğer jeneratörlerin aksine oldukça uygun fiyatlıdır. Özellikle doğalgaz sıkıntısı yaşayan ülkelerde doğalgazla çalışan bir jeneratör tercih edilmesi hiçte akıllıca olmayacaktır. Dizel yakıt günümüzde arabalarda bile en çok tercih edilen yakıt türlerinden biri olmaktadır. Benzin ve doğalgaza göre temin edilmesi daha kolay ve daha ucuzdur.
Hangi jeneratörler daha verimlidir?
Satın alınan yeni jeneratörlerden maksimum verimlilik beklemek en doğal hakkınızdır. Kurulum, montaj, bakım ve tüm kontrolleri sağlandıktan sonra jeneratörünüzün gücünü test etmelisiniz. Bir fabrikaya ya da bir siteye yetecek kadar elektrik üretiyor olması gerekmektedir.
Dizel jeneratörler, diğer jeneratörlerin aksine az yakıtla maksimum enerji sağlamaktadır. Dizel yakıt, benzinden ve doğalgazdan daha verimlidir. Bunun nedeni dizel yakıtın galon başına benzinden %10 daha fazla enerji içermesidir.
Uzaktan kontrol özelliği var mı?
Dizel jeneratörünüzü aynı anda birçok işletmeniz veya eviniz için tercih etmiş olabilirsiniz. Herhangi bir elektrik kesintisinde evde ya da fabrikanın başında bulunmuyor olabilirsiniz. Bu nedenle jeneratörleriniz mutlaka uzaktan harekete geçirilebilme veya kontrol edilebilme özelliğine sahip olmalıdır.
Dizel jeneratörlerde acaba jeneratör aktive oldu mu gibi bir endişe yaşamazsınız. Çünkü dizel jeneratörler elektrik kesintisini algılamakta ve yaklaşık 2 saniye içerisinde güç üretmeye başlamaktadır. Buzdolabımdaki yiyecekler bozulacak mı, evim soğuyacak mı ya da fabrikada ki üretim eksikliği bilançoma eksi hane getirecek mi endişesi yaşamadan dizel jeneratörleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Çok gürültü yapar mı?
Gelişen teknolojik imkanlarla birlikte jeneratörler çok ses yapar efsanesi de son bulmaya başlamıştır. Özellikle dizel jeneratörler üstünde geliştirilen sessiz çalışma mekanizması sayesinde gürültü kirliliği büyük oranda ortadan kalkmıştır. Kullanan çoğu müşteri kendiliğinden ve sessizce devreye giren dizel jeneratörler sayesinde elektriğin kesildiğinin bile farkına varmamaktadır.
Hangi jeneratör yakıtı daha güvenilir?
Dizel jeneratör yakıtı, doğalgaz ve benzinle çalışan jeneratörlere göre daha az tehlikelidir. Dizel jeneratörünüzün bulunduğu alanda meydana gelebilecek deprem, yangın, elektrik kaçağı vb. durumlarda dizel yakıtlar kolay alev almamaktadır. Böylece büyük bir yangın çıkması veya patlama yaşanmasının önüne geçilebilmektedir.
Jeneratörlerin kullanım ömrü ne kadardır?
Sanayi ve ticaret bakanlığı tarafından jeneratörlerin kullanım ömrü ortalama 10 yıl olarak belirtilmiştir. Dizel jeneratörler yıllık bakım ve periyodları yapıldığı taktirde sizlere yıllarca güç kaynağı sağlayacaktır. Dizel jeneratörler fazla bakım gerektirmediğinden kullanımları oldukça kolaydır.
PROGEN jeneratör, dizel jeneratörlerine 2 yıl veya 1000 saat kullanım garantisi vermektedir. Bu süre içerisinde karşılaşılacak tüm problemlerde ekibimiz ücretsiz yetkili servis hizmeti sunmaktadır. Garanti süresi sonunda meydana gelebilecek herhangi bir problemde ise piyasadan dizel jeneratör parçası bulmak oldukça kolay ve masrafsız olacaktır.
Dizel jeneratör bakımı nasıl yapılır?
Öncelikle dizel jeneratörün akü şarjı kontrol edilmelidir. Daha sonra jeneratör motorunu soğutmaya yarayan suyun kontrolü yapılmalıdır. Jeneratör motorundaki yağ miktarı yeterli seviyede olmalı eksiklik fark edilirse motor yağı eklemesi yapılmalıdır. Eksikliğin nedeninin motordaki herhangi bir sızıntıdan kaynaklanmadığı teyit edilmelidir. En son yakıt tankı kontrol edilerek jeneratörün içinde yeterli dizel yakıtın olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Bu bakımlar oldukça kolay ve jeneratör sahibi tarafından da yapılabilecek genel bir bakımdır. Tüm kontrollerin yapılmasının ardından dizel jeneratörünüzün çalışmaması için bir sebep kalmayacaktır.
Jeneratör nereye konur?
Jeneratör kurulumunun yapılacağı alan nemli olmayan kuru, temiz ve hava alan bir ortam olmalıdır. Yaratacağı yüksek enerji sebebiyle zaten kendisi de ısı yayacağından bulunacağı ortam mutlaka serin olmalıdır. Herhangi bir arıza veya bakım anında elektrik kesintisi olması durumunda makine içini kolaylıkla görebilmek için aydınlık bir ortam olmalıdır. Oda içerisinde kullanılacak yalıtım malzemeleri yanmaz ve kolaylıkla tutuşmaz türden olmalıdır.
Jeneratör için mazot nasıl alınır?
Kullandığınız jeneratör türü dizel ise yakıt bulma probleminiz sona erecektir. Dizel yakıtlar araçlarda kullanılan mazotla aynı olduğundan Dizel jeneratörünüz için yakıtı tüm akaryakıt şirketlerinden kolaylıkla temin edebilirsiniz.
Bir ev için kaç kW jeneratör gerekir?
Bir evde kullanılacak jeneratör ile fabrikada kullanılacak jeneratörün kWsi aynı olmamaktadır. Klasik bir evin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 5.000 wattlık güce ihtiyaç vardır. Herhangi bir ticari işletme veya fabrikada bu güçten daha fazla güce sahip jeneratöre ihtiyaç duyulmaktadır. Yüksek elektrik enerjisi pompalayan makineler ise en az 30 kW güç değerinde olmalıdır.
Dizel jeneratörler saatte kaç litre mazot yakar?
Dizel jeneratörlerin yakıt depo kapasitesi genellikle 25 litredir. Güç pompalayan bir jeneratör saatte 4,25 litre yakıt tüketmektedir. Dizel jeneratör yanında ayrıca temin edeceğiniz yedek depo ile dizel yakıtınızı yedekte de tutabilirsiniz.
Dizel jeneratör mü benzinli jeneratör mü almalıyım?
Dizel jeneratörler satın alırken benzinli jeneratörlere kıyasla daha pahalı gibi gelmektedir. Ancak dizel jeneratörler uygun bakımları yapıldığı taktirde benzinli jeneratörlere göre daha uzun ömürlüdür. Kullanacağı yakıt dizel olduğundan benzine göre daha ucuz ve daha az masraflıdır. Yıllık hava filtresi, akü, yakıt deposu vb. bakımları yapıldığı taktirde ayrıca yetkili servis bakımı gerektirmemektedir. Tüm bunlar göz önünde tutulduğunda ilk başta satın alırken pahalı gibi gelen dizel jeneratör yıl bazında bakıldığında daha masrafsız olduğundan ucuz hale gelmektedir.
Jeneratör durmadan kaç saat çalışır?
Portatif jeneratörler genellikle hiç durmaksızın en fazla 5 saat çalışabilmektedir. Bu 5 saat çalışmanın ardından motorun soğuması için en az 1 saat beklenilmesi gerekmektedir. Ancak dizel jeneratörler üstün performansı ve teknolojik gücü sayesinde en az 10 saat boyunca hiç durmaksızın çalıştırılabilir.
Dizel jeneratörler bu uzun çalışma süresi sebebiyle genellikle endüstriyel alanlarda, inşaatlarda, ticari işletmelerde, fabrikalarda ve sitelerde sıklıkla tercih edilmektedir.
Dizel (mazotlu) jeneratör fiyatları nedir?
Dizel jeneratör fiyatları tercih edilecek motor gücü ve çeşidine göre değişmektedir. Evde kullanılacak dizel jeneratör fiyatları fabrikalarda kullanılacak dizel jeneratörlere kıyasla daha uygun fiyatlı olabilmektedir. İhtiyacınıza en uygun dizel jeneratörü öğrenmek ve fiyatlar hakkında bilgi alabilmek için +90 533 279 52 96 whatsapp hattı üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.
İngilizce dil biliyorsanız bu yazıya da göz atmanızı öneririz. Hemen tıkla!
About the author : admin
Join our mailing list today
Insider offers & flash sales in your inbox every week.
Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus dolor sit amet, consectetur adipiscing elit sed porttitor lectus.