Hangi Boyutta Jeneratöre İhtiyacım Var

Ticari bir jeneratör, iş sürekliliği planınızda kritik bir rol oynar. Bir elektrik kesintisi sırasında binanıza yedek veya acil durum gücü sağlayan ticari yedek jeneratörler, asansörler ve güvenlik sistemleri gibi kritik tesislerin çalışmaya devam etmesini sağlar. Yedek jeneratörler ayrıca bilgisayar sistemi arızalarından kaynaklanan iş ve veri kayıplarını da en aza indirir.

Bununla birlikte, bir jeneratörün nasıl uygun şekilde boyutlandırılacağının belirlenmesi bir dizi faktöre bağlıdır. Ticari jeneratör satın alımınıza devam etmeden önce, işletmenizin ihtiyaçlarını ve binanızın teknik kısıtlamalarını göz önünde bulundurmanız gerekir.

Hangi Boyutta Dijel Jeneratör Almalıyım?

Hangi Boyutta Dijel Jeneratör Almalıyım?

Wikipedia’daki Dizel Jeneratör (Diesel Generator) açıklaması için hemen tıkla!

Uygun Jeneratör Boyutlandırma Neden Önemlidir?

Ticari jeneratörler (dizel jeneratör), yangın alarmları, yangın pompaları, güvenlik sistemleri ve acil durum aydınlatması dahil olmak üzere acil bir durumda çalışan bir dizi kritik güvenlik sistemine güç sağlar. Farklı binalar, elektrik kesintisi durumunda bu hayat kurtaran sistemleri çalışır durumda tutmak için farklı seviyelerde yedek güç gerektirir.

Çok büyük jeneratörler şunlara neden olabilir:

  • Elektrik sistemlerinde hasar
  • Gereksiz işletme giderleri
  • Verimsiz güç üretimi

Çok küçük jeneratörler şunlara neden olabilir:

  • Jeneratör hasarı veya aşırı ısınma
  • Yetersiz veya güvenilir olmayan güç
  • Kritik tesisler ve güvenlik sistemi arızaları

İşletmeniz için doğru boyuttaki jeneratörü tahmin etme konusunda bilmeniz gerekenlere bir göz atalım.

Güç Gereksinimlerinizi Hesaplama

Yedek jeneratörünüzle çalıştırmayı planladığınız her şeyin bir listesini yaparak başlayın. Bu, ne tür bir işletme yürüttüğünüze bağlı olarak büyük ölçüde değişir, bu nedenle bu adımı çok hızlı geçiştirme hatasına düşmeyin.

Bir perakende işletmesi için, ödeme terminallerinizin, ışıklarınızın, güvenlik sistemlerinizin ve kritik görev veri sunucularınızın bir kısmına veya tamamına güç sağlamak isteyebilirsiniz.

Bir ofis binası için insanların binayı güvenli bir şekilde tahliye etmesini sağlayacak aydınlatma, telekomünikasyon, güvenlik ve diğer temel sistemleri güçlendirmeniz gerekebilir.

Bir restoran veya yemek işletmesi için, yiyeceklerin bozulmasını önlemek için güç gerektiren soğutma veya diğer cihazları göz önünde bulundurmalısınız.

Bir sağlık kuruluşu veya klinik için, solunum ve diyaliz makineleri dahil, çalışması için sürekli güç gerektiren hayat kurtarıcı sistemlere çok dikkat edin.

Ticari bir jeneratörü boyutlandırmak için bazı faktörler, tek veya üç fazlı güç seçimi , voltaj seçimi ve toplam güç çıkışını içerir . Çoğu ticari uygulamanın, özellikle birkaç birim tarafından bağımsız olarak çalıştırılan büyük motorlar için bir rezerv veya dalgalanma kapasitesi gerektirdiğini unutmayın.

Ölçüm Yöntemleri

Jeneratörünüzle hangi öğelere güç sağlamanız gerektiğini öğrendikten sonra, işletmenizin en yüksek kullanımdaki güç tüketimini tahmin etmeniz gerekecektir. İşin türüne ve güç ihtiyacınıza bağlı olarak, tam yük kapasitenizi belirlemek için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır.

Gerçek Zamanlı Ölçüm

Elektrik servisinin her ayağında bir kelepçeli ampermetre kullanın ve tesis tarafından kullanılan toplam amperi sağlamak için ölçümleri toplayın.

Toplam amperi üç fazlı akım için üçe ve tek fazlı akım için ikiye bölün. Sonucu besleme voltajıyla ve gerekli kilovat için tekrar 1.000 ile çarpın.

Her bir acil durum güvenlik sistemi tarafından kullanılan kilovat cinsinden gücü, tam yük kilovatını (kW) elde etmek için gereken kilovata ekleyin.

Tam yük kW = Toplam amper x besleme gerilimi / 1.000

Yedek kapasite = Tam yük kW x 0,25

Yüzde 100 güç için, jeneratör boyutu = Tam yük kW + yedek kapasite

Maksimum güç kullanımınızı bulmak için elektrik şirketinizin faturalandırma sisteminden yararlanın.

Geçmişe Göre Tam Yük Kapasitesi

Her ay en yüksek talep için elektrik faturanızı gözden geçirin.

Bir önceki yıla göre en yüksek talebi bulun ve ardından yedek kapasite için yüzde 25 ekleyin.

Kapsamlı Motor Kullanımı ile Tam Yük Kapasitesi

Açılan ve kapanan en büyük motor için başlangıç ​​akımını gereken watt sayısı için voltajla çarpın.

Diğer tüm motorlu ve motorsuz yükler için, akımı watt cinsinden voltajla çarpın.

En büyük motorun ve kalan tüm motorlu ve motorsuz yüklerin kullandığı toplam watt’ı hesaplayın ve kilovat için 1000 ile çarpın.

Rezerv/dalgalanma kapasitesi için yüzde 25 ekleyin ve jeneratörü buna göre boyutlandırın.

Metrekare Ölçümü

Metrekare boyutlandırma yöntemi, marketler, restoranlar ve marketler gibi perakende satış yerleri için yaygın olarak kullanılır.

Perakende uygulama: metrekare başına 50 kW + 10 watt

Diğer ticari uygulama: metrekare başına 50 kW + 5 watt

Toplam güç ihtiyaçlarınızı tahmin etmenin yanı sıra, her öğe için başlangıç ​​yükünü ve çalışma yükünü belirlemek de önemlidir.

Başlangıç ​​ve Çalışma Wattınızı Belirleme

Başlangıç ​​yükü: Öğeleri ölü bir noktadan başlatmak için ilk yüksek yük. Kompresörler ve motorlar için başlangıç ​​yükü, çalışma yükünün altı katına kadar çıkabilir.

Çalışan yük: İlk çalıştırmadan sonra öğeleri çalışır durumda tutmak için gereken yük.

Yedek kullanım için, birden fazla birimin yükü dağıtması için kademeli bir başlangıçtaki yükü hesaplayabilirsiniz. Çalıştırmak istediğiniz tüm öğeler arasından en yüksek Kilitli Rotor (LR) derecesini kullanın.

Başlangıç ​​ve Çalıştırma Wattını Tahmin Etme Adımları

  • Aynı anda güç sağlamak istediğiniz öğeleri seçin ve toplam çalışan watt için bir araya getirin.
  • En yüksek başlangıç ​​watt değerine sahip öğe seçildi.
  • Gereken toplam watt için iki sayıyı toplayın.

Bir öğenin çalışan watt’ını belirleyemiyorsanız, watt = volt x amper formülünü kullanın . Sadece motorlu ürünlerde ek bir başlangıç ​​voltajı gereksinimi vardır. Unutmayın: Doğru boyutlandırma için tüm amperleri kilovata çevirin.

Jeneratör Performans Çizelgelerinin Yük Gereksinimleri İçin İncelenmesi

Ticari bir yedek jeneratörden ihtiyaç duyacağınız güç miktarını hesapladıktan sonraki adım, ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir jeneratör ünitesi belirlemektir. Seçiminize rehberlik etmesi için üreticiler sattıkları her ürün için performans tabloları sunar.

Öncelikle, seçtiğiniz öğelerin her birini çalıştırmak için gerekli güce sahip bir birim arayın. Jeneratörler genellikle kilovat olarak derecelendirilir ve çok çeşitli kapasitelerde gelir. İhtiyaçlarınız ortak derecelendirmeler arasında kalıyorsa bir sonraki en yüksek kapasiteyi seçin.

Dikkate Alınacak Diğer Jeneratör Faktörleri

Çalışma: Jeneratörler otomatik veya manuel olarak çalışabilir. Neredeyse tüm ticari jeneratörler, birincil gücünüz kesildiğinde bir binanın gücünü otomatik olarak yedek jeneratörünüze çeviren otomatik bir anahtar kullanır.

Güç fazı: Tek fazlı mı yoksa üç fazlı güce mi ihtiyacınız olduğunu belirlediğinizden emin olun. Çoğu ticari yedekleme sistemi, gerekli voltaj seviyelerini sağlamak için üç fazlı hizmet gerektirecektir.

Yakıt kaynağı: Tipik olarak dizel, propan, doğal gaz veya benzin arasından seçim yapabilirsiniz. Dizel ve benzin, propandan daha verimlidir, ancak propan, depolama sırasında bozunmadığı için bir jeneratörün ara sıra kullanımı için idealdir.

Gürültü derecesi: Kurulum yerine bağlı olarak, çalışırken ünitenin gürültü derecesini göz önünde bulundurun.

Bir Jeneratörün Nasıl Boyutlandırılacağını Belirlemede Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Jeneratörü nasıl boyutlandıracağınızı bilmemenin getirdiği tuzaklardan kaçınmak için bir yedek güç uzmanından yardım almayı düşünün. Progen Jeneratör, özel ihtiyaçlarınız için doğru jeneratörü bulmanıza yardımcı olmak için burada.

Güç uzmanlarımız, ihtiyaçlarınızı anlamak ve işletmeniz için doğru birimi seçmenize yardımcı olmak için sizinle ortak çalışacaktır. Güler yüzlü personelimizden biriyle konuşmak için +90 533 279 52 96 numaralı telefonu arayın .

Doğru jeneratör seti nasıl seçilir? yazımızı da mutlaka incelemenizi öneririz.

About the author : admin

Join our mailing list today

Insider offers & flash sales in your inbox every week.

Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus dolor sit amet, consectetur adipiscing elit sed porttitor lectus.